Referenscase:

Nordikon i samarbete med Upwards

Nordikon är en framträdande lokal aktör inom byggbranschen, bildades 1987 genom en fusion av två välrenommerade företag. Verksamhetens kultur präglas av djup kunskap, tradition och yrkesstolthet.

– Vi har ett stort engagemang för den lokala samhällsutvecklingen och en hållbar framtid, berättar Nordikons VD Jesper Forsberg.

Hur kom ni i kontakt med Upwards och varför valde ni dom som rekryteringspartner?
Vår bransch är präglad av ständig konkurrens och marknadsförändringar. En av våra största utmaningar är att rekrytera personal som inte bara besitter rätt kompetens men också rätt personlighet. Vi blev kontaktade av Upwards och fick direkt bra dialog då dom snabbt kunde påvisa kunskap kring vår bransch och visa på att man genomfört flera framgångsrika rekryteringar.

Foto: Rosie Alm

Kan du nämna några specifika roller där Upwards har hjälpt er att hitta rätt talang?
Med hjälp av Upwards har vi rekryterat en projektledare och en platschef. Detta är avgörande nyckelroller hos oss som har stor påverkan på företagets tillväxt och stabilitet.

Vad ser du som den största utmaningen när det gäller rekrytering i er bransch?
Att hitta rätt personlighet med rätt kompetens. Det har varit svårt att få in sökande då de kompentenser vi söker är eftertraktade. De mest attraktiva kandidaterna är redan en bra roll och deras arbetsgivare är vanligtvis medvetna om deras värde.

Rekryteringsbranschen är konkurrensutsatt, varför valde ni specifikt Upwards som partner?
Upwards har fokus på vår bransch och gör det smidigt att få kontakt med rätt kandidater. Man vill ju inte ringa till sina konkurrenter och jaga kandidater. Upwards fungerar som vår kandidatradar. Dom ser sig som en ”matchmaker”, förutom att dom har koll på vad vi behöver så vet dom även vem som vill byta arbetsgivare eller klättra i sin karriär.

Upwards utmärker sig genom sin träffsäkerhet och flexibilitet i rekryteringsprocessen, en kvalitet som är avgörande i en snabbrörlig och konkurrensutsatt marknad.

Finns det något område där du anser att Upwards kan utvecklas?
Nej inte som jag kan komma på, jag tycker teamet på Upwards är ett mycket bra gäng, snabba och serviceminded.

Hur tror du att framtidens rekrytering kommer se ut?
Jag tror att det kommer bli viktigare att använda en partner som har koll på sin uppdragsgivares marknad och vem eller vilka kandidater som är i rörelse.

Hur är behovet av kompetens i er bransch?
Det är en väldigt tuff marknad just nu, många projekt har pausats men vi kämpar på. Vi försöker ligga nära våra kunder och anpassa oss till den rådande situation.

Den dagen det vänder kommer vi ha Upwards som vårt förstahandsval, precis som vi har haft när marknaden blomstrade.

Om Upwards

Upwards är en rekryteringsbyrå som är specialister samhällsbyggnad. Dom bästa kandidaterna har redan jobb – vi ser till att dom väljer er. Vi hjälper företag och organisationer inom inom Bygg, Fastighet, Infrastruktur och Energi att växa med rätt personer.